Personuppgiftspolicy

Cookies

Vem vi är

Adressen till vår webbplats är: http://velvetvenus.se.

Allmän policy

Vi strävar efter att hålla dina uppgifter privata och säkra och vi kommer aldrig att överföra dina uppgifter till någon tredje part för kommersiell användning. Vi kommer endast att använda ditt namn och din adress när vi skickar beställningar till dig. Din e-postadress kommer endast att användas i reklamsyfte om du samtycker till att vi använder din e-postadress för det ändamålet. Vår server ligger i Tyskland under övervakning av ett mycket säkert företag; vi använder SSL-certifikat och även Cloudflare för att öka säkerheten för data på vår webbplats. Du kan alltid be oss radera alla dina uppgifter eller skicka en kopia av alla uppgifter vi har om dig via vår e-post: [email protected].

 

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret, samt besökarens IP-adress och webbläsarens användaragentsträng som hjälp att upptäcka skräppost.

En anonymiserad sträng som skapas från din e-postadress (även kallad hash) kan lämnas till Gravatartjänsten för att se om du använder den. Gravatartjänstens sekretesspolicy finns här: https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts är din profilbild synlig för allmänheten i samband med din kommentar.

 

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder med inbäddade platsdata (EXIF GPS) inkluderade. Besökare på webbplatsen kan ladda ner och extrahera alla platsdata från bilder på webbplatsen. När du laddar upp bilder eller videor till vår webbplats samtycker du till att överföra äganderätten av media till oss.

COOKIE POLICY

Senast uppdaterad: 10 maj 2023

Denna cookie policy förklarar hur VelvetVenus använder cookies och liknande tekniker för att känna igen dig när du besöker vår webbplats på https://velvetvenus.se. Den förklarar vad dessa tekniker är och varför vi använder dem, samt dina rättigheter att kontrollera vår användning av dem.

I vissa fall kan vi använda cookies för att samla in personlig information, eller som blir personlig information om vi kombinerar den med annan information.

Vad är cookies?

Cookies är små datafiler som placeras på din dator eller mobila enhet när du besöker en webbplats. Cookies används i stor utsträckning av webbplatsägare för att få deras webbplatser att fungera, eller för att de ska fungera mer effektivt, samt för att tillhandahålla rapporteringsinformation.

Cookies som sätts av webbplatsens ägare (i det här fallet VelvetVenus) kallas "förstapartscookies". Cookies som sätts av andra parter än webbplatsens ägare kallas "tredjepartscookies". Tredjepartscookies gör det möjligt att tillhandahålla tredjepartsfunktioner på eller via webbplatsen (t.ex. reklam, interaktivt innehåll och analys). De parter som ställer in dessa tredjepartscookies kan känna igen din dator både när den besöker webbplatsen ifråga och när den besöker vissa andra webbplatser.

Varför använder vi cookies?

Vi använder första- och tredjepartscookies av flera skäl. Vissa cookies krävs av tekniska skäl för att vår webbplats ska fungera, och vi kallar dessa för "nödvändiga" eller "strikt nödvändiga" cookies. Andra cookies gör det också möjligt för oss att spåra och rikta våra användares intressen för att förbättra upplevelsen på våra onlinefastigheter. Tredje parter använder cookies via vår webbplats för reklam, analys och andra ändamål. Detta beskrivs i mer detalj nedan.

Hur kan jag kontrollera cookies?

Du har rätt att bestämma om du vill acceptera eller avvisa cookies. Du kan utöva dina cookie-rättigheter genom att ställa in dina preferenser i Cookie Consent Manager. I Cookie Consent Manager kan du välja vilka kategorier av cookies du accepterar eller avvisar. Essentiella cookies kan inte avvisas eftersom de är absolut nödvändiga för att ge dig tjänster.

Cookie Consent Manager finns i notisbannern och på vår webbplats. Om du väljer att avvisa cookies kan du fortfarande använda vår webbplats, även om din tillgång till vissa funktioner och områden på vår webbplats kan vara begränsad. Du kan också ställa in eller ändra din webbläsares kontroller för att acceptera eller vägra cookies.

De specifika typerna av första- och tredjepartscookies som används på vår webbplats, och de syften som de har, beskrivs i tabellen nedan (observera att de specifika cookies som används kan variera beroende på de specifika onlinefastigheter du besöker).

Allmänna cookies

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och din webbplats i cookies. Dessa är till för att underlätta för dig så att du inte behöver fylla i dina uppgifter igen när du lämnar en annan kommentar. Dessa cookies kommer att vara i ett år.

Om du besöker vår inloggningssida ställer vi in en tillfällig cookie för att avgöra om din webbläsare accepterar cookies. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och försvinner när du stänger webbläsaren.

När du loggar in kommer vi också att sätta upp flera cookies för att spara din inloggningsinformation och dina skärmvisningsval. Inloggningscookies varar i två dagar och cookies för skärmalternativ varar i ett år. Om du väljer "Kom ihåg mig" kommer din inloggning att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer inloggningscookies tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel sparas ytterligare en cookie i din webbläsare. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och anger helt enkelt post-ID för den artikel du just redigerat. Den upphör att gälla efter en dag.

Hur kan jag kontrollera cookies i webbläsaren?

Eftersom metoderna för att vägra cookies via webbläsaren varierar från webbläsare till webbläsare bör du gå till webbläsarens hjälpmeny för mer information. Nedan följer information om hur du hanterar cookies i de mest populära webbläsarna:

 

Dessutom erbjuder de flesta reklamnätverk dig ett sätt att välja bort riktad reklam. Om du vill ha mer information kan du besöka:

 

Hur är det med andra spårningstekniker, t.ex. webbfyrar?

Cookies är inte det enda sättet att känna igen eller spåra besökare på en webbplats. Vi kan använda andra liknande tekniker ibland, som webbfyrar (ibland kallade "spårningspixlar" eller "clear gifs"). Dessa är små grafikfiler som innehåller en unik identifierare som gör det möjligt för oss att känna igen när någon har besökt vår webbplats eller öppnat ett e-postmeddelande som inkluderar dem. Detta gör det möjligt för oss att till exempel övervaka trafikmönster för användare från en sida på en webbplats till en annan, att leverera eller kommunicera med cookies, att förstå om du har kommit till webbplatsen från en onlineannons som visas på en tredjepartswebbplats, att förbättra webbplatsens prestanda och att mäta framgången för e-postmarknadsföringskampanjer. I många fall är dessa tekniker beroende av cookies för att fungera korrekt, och om du avvisar cookies kommer detta att försämra deras funktion.

Använder ni Flash Cookies eller Local Shared Objects?

Webbplatser kan också använda så kallade "Flash Cookies" (även kända som Local Shared Objects eller "LSOs") för att bland annat samla in och lagra information om din användning av våra tjänster, förebygga bedrägerier och för andra verksamheter på webbplatsen.

Om du inte vill att Flash Cookies ska lagras på din dator kan du justera inställningarna för din Flash-spelare så att lagring av Flash Cookies blockeras med hjälp av verktygen som finns på Panelen för lagringsinställningar på webbplatser. Du kan också kontrollera Flash Cookies genom att gå till Panelen för globala lagringsinställningar och följa instruktionerna (som kan innehålla instruktioner som till exempel förklarar hur du raderar befintliga Flash Cookies (som kallas "information" på Macromedias webbplats), hur du förhindrar att Flash LSO:er placeras på din dator utan att du har bett om det, och (för Flash Player 8 och senare) hur du blockerar Flash Cookies som inte levereras av operatören av den sida du befinner dig på vid den aktuella tidpunkten).

Observera att om du ställer in Flashspelaren så att den begränsar acceptansen av Flash Cookies kan det minska eller hindra funktionaliteten hos vissa Flash-applikationer, inklusive Flash-applikationer som används i samband med våra tjänster eller vårt onlineinnehåll.

Delger ni riktad reklam?

Tredjeparter kan använda cookies på din dator eller mobila enhet för att visa reklam på vår webbplats. Dessa företag kan använda information om dina besök på denna och andra webbplatser för att tillhandahålla relevanta annonser om varor och tjänster som du kan vara intresserad av. De kan också använda teknik som används för att mäta annonsernas effektivitet. De kan åstadkomma detta genom att använda cookies eller webbfyrar för att samla in information om dina besök på denna och andra webbplatser för att tillhandahålla relevanta annonser om varor och tjänster som kan vara av intresse för dig. Den information som samlas in genom denna process gör det inte möjligt för oss eller dem att identifiera ditt namn, dina kontaktuppgifter eller andra uppgifter som direkt identifierar dig, såvida du inte väljer att tillhandahålla dessa.

Hur ofta kommer ni att uppdatera denna cookie policy?

Vi kan komma att uppdatera denna cookie policy då och då för att återspegla till exempel ändringar i de cookies vi använder eller av andra operativa, juridiska eller regulatoriska skäl. Läs därför denna cookie policy regelbundet för att hålla dig informerad om vår användning av cookies och relaterad teknik.

Datumet högst upp i denna cookie policy anger när den senast uppdaterades.

Var kan jag få mer information?

Om du har några frågor om vår användning av cookies eller andra tekniker kan du skicka ett e-postmeddelande till oss på [email protected].

 

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (t.ex. videor, bilder, artiklar osv.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig på exakt samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookies, bädda in ytterligare tredjepartsspårning och övervaka din interaktion med det inbäddade innehållet, inklusive spårning av din interaktion med det inbäddade innehållet om du har ett konto och är inloggad på den webbplatsen.

Vem vi delar dina uppgifter med

Om du begär en återställning av ditt lösenord kommer din IP-adress att ingå i e-postmeddelandet om återställning.

Hur länge vi sparar dina uppgifter

Om du lämnar en kommentar sparas kommentaren och dess metadata i obestämd tid. Detta är för att vi ska kunna känna igen och godkänna eventuella uppföljande kommentarer automatiskt, i stället för att hålla dem i en kö för moderering.

För användare som registrerar sig på vår webbplats (om det finns någon) lagrar vi också den personliga information som de lämnar i sin användarprofil. Alla användare kan när som helst se, redigera eller radera sin personliga information (förutom att de inte kan ändra sitt användarnamn). Webbplatsadministratörer kan också se och redigera den informationen.

Vilka rättigheter du har till dina uppgifter

Om du har ett konto på den här webbplatsen eller har lämnat kommentarer kan du begära att få en exporterad fil med de personuppgifter som vi har om dig, inklusive de uppgifter som du har lämnat till oss. Du kan också begära att vi raderar alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte uppgifter som vi är skyldiga att behålla av administrativa, rättsliga eller säkerhetsmässiga skäl.

Vart dina uppgifter skickas

Kommentarer från besökare kan kontrolleras av en automatiserad skräppostdetekteringstjänst.

Andra viktiga saker att veta:

  • När du besöker vår webbplats samlar vi automatiskt in information om ditt besök och surfbeteende. Detta omfattar olika aspekter, t.ex. vilken webbläsare du föredrar, sökfrågor som omfattar ord, produkter och kategorier samt din IP-adress, nätverksplats och uppgifter om din enhet (oavsett om det är en dator, mobiltelefon eller surfplatta). Dessa värdefulla insikter gör det möjligt för oss att förbättra din användarupplevelse, finjustera våra funktioner och utforma relevanta marknadsföringsmetoder. Du kan vara säker på att dessa uppgifter samlas in på ett anonymt sätt, vilket gör det omöjligt att spåra dem till dig. För att uppnå detta mål använder vi oss av Google Analytics-tjänsterna.
  • När du prenumererar på vårt nyhetsbrev behåller vi ditt namn och din e-postadress för att kunna hålla kontakten med dig. Observera att vi tillämpar en strikt policy att inte lämna ut denna information till någon tredje part. Det är viktigt att veta att vi använder oss av Mailchimp för att leverera e-post till dig. För en omfattande förståelse för hur Mailchimp hanterar uppgifter uppmanar vi dig att läsa deras sekretesspolicy, som finns här.
  • Om du gör ett köp på vår webbplats eller kommunicerar med oss via vår plattform, lagrar vi på ett säkert sätt den information du lämnar, inklusive namn, adress, e-postadress, telefonnummer, betalningsmetod, leveranspreferenser, IP-adress och information om de produkter du har köpt, inklusive eventuella returer. Vår insamling av dessa uppgifter tjänar två primära syften. För det första gör den det möjligt för oss att utföra dina beställningar effektivt, hantera returer och ta itu med eventuella problem eller klagomål som kan uppstå. För det andra samlar vi in information om köp som gjorts på vår webbplats för att följa lagstadgade krav på redovisningspraxis. Det är värt att notera att vi registrerar din IP-adress för att proaktivt förebygga och bekämpa bedräglig verksamhet.
  • För att säkerställa en smidig och effektiv leverans av de produkter som du har köpt samarbetar vi med transportföretag som DHL, PostNord och andra relevanta leverantörer. För att underlätta denna process kan vi dela nödvändiga uppgifter med dessa transportörer. Den delade informationen omfattar vanligtvis ditt namn, adress, e-postadress, ordernummer, telefonnummer och leveranspreferenser. Det är viktigt att notera att i situationer där produkterna inte är direkt tillgängliga i vårt lager kan vi behöva dela dina uppgifter med tillverkaren eller ett annat företag som är involverat i leveransprocessen. Vi vill betona att alla våra partners finns inom EU och att de strikt följer EU:s bestämmelser om dataskydd och integritet. Om du har några funderingar kring delningen av dina uppgifter och vill fråga om specifika detaljer är du välkommen att kontakta oss via e-post. Vi kommer att svara omgående och ge dig information om huruvida dina uppgifter har delats, samt om syftet bakom sådan delning.
  • Som en del av vår verksamhet samarbetar vi med externa partner som hjälper oss i olika avseenden, t.ex. tekniskt underhåll, förbättringar av webbplatsen, prenumerationer på nyhetsbrev, deltagande i tävlingar, popup-fönster, riktad marknadsföring och bedömning av vår verksamhet och våra produkter. I detta sammanhang kan ditt namn och din e-postadress delas med dessa partners. Det är dock viktigt att notera att denna delning av information endast sker i samband med ditt köp av varor på vår webbplats. Vi använder endast webbplatser som är bundna till EU:s regler. Om du undrar vilka av dina uppgifter har delats av tekniska skäl kan du skicka ett mejl till oss så får du en lista.
  • För att förbättra våra tjänster samarbetar vi med olika tredjepartsdataprocessorer, inklusive Google Analytics, som är baserade utanför EU, specifikt i USA. Vi vill dock försäkra dig om att överföringen av personuppgifter till dessa registerförare i länder utanför EU åtföljs av lämpliga överföringsgarantier. Vi har vidtagit åtgärder för att säkerställa skyddet av dina personuppgifter under överföringsprocessen. Vi förlitar oss särskilt på Europeiska kommissionens standardavtalsklausuler, som fastställer robusta garantier för säker överföring av personuppgifter. Dessa avtalsklausuler bidrar till att upprätthålla den skyddsnivå som krävs enligt EU:s dataskyddsförordningar.
  • Du har rätt att begära information om de uppgifter som lagras om dig, inklusive de syften för vilka uppgifterna behandlas, vilka kategorier av personuppgifter som samlas in, vilka mottagare som uppgifterna delas med, hur uppgifterna hanteras och från vilka källor uppgifterna om dig kommer. Om du vill få en kopia av de personuppgifter som vi har lagrat och behandlat, vänligen skicka en skriftlig begäran till oss via [email protected]. Vi kommer omedelbart att ge dig den begärda informationen via e-post. Det är viktigt att notera att vi utesluter alla personuppgifter som kan kopplas till den e-postadress som användes för att göra begäran. Detta innebär att du endast kan begära information som är kopplad till den e-postadress som används för att kontakta oss och inte någon annan e-postadress.
  • Vi känns vid din rätt att begära korrigering av felaktiga personuppgifter för att säkerställa att våra register innehåller korrekt och aktuell information när vi levererar våra tjänster. Om du stöter på felaktig information i de personuppgifter som vi har registrerat om dig, vänligen informera oss skriftligen genom att skicka ett e-postmeddelande till vår kundtjänst. Vi kommer omedelbart att ta itu med dina problem och vidta nödvändiga åtgärder för att rätta till och uppdatera informationen i enlighet med detta.
  • Under särskilda omständigheter har du rätt att begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas till enbart lagring, om du anser att den information vi har om dig är felaktig. Detta innebär att vi under begränsningsperioden kommer att avstå från all ytterligare behandling av dina personuppgifter, med undantag för lagring, såvida du inte ger oss ditt uttryckliga samtycke eller om det finns en rättslig skyldighet att göra det. Ta kontakt med oss om du anser att dina personuppgifter kräver en sådan begränsning, så kommer vi snabbt att bedöma din begäran i enlighet med gällande dataskyddslagar.
  • I vissa situationer har du rätt att få en kopia av de personuppgifter som du har lämnat till oss i ett maskinläsbart format. Detta ger dig rätt att få och använda uppgifterna för dina egna syften eller överföra dem till en annan personuppgiftsansvarig, om du vill göra det. Denna rättighet ger dig större kontroll över dina personuppgifter och förenklar överföringen av dem till olika tjänster eller plattformar.
  • Under vissa omständigheter har du rätt att begära en maskinläsbar kopia av de personuppgifter som du har lämnat till oss. Detta format gör det möjligt för dig att få tillgång till och använda uppgifterna för dina egna syften eller överföra dem till en annan personuppgiftsansvarig, om du vill. Denna rättighet ger dig större kontroll över dina personuppgifter och underlättar deras överförbarhet mellan olika tjänster eller plattformar.
  • Du har rätt att återkalla ditt samtycke till direktmarknadsföring, t.ex. nyhetsbrev. Om du vill utöva denna rättighet och återkalla ditt samtycke kan du skicka en skriftlig begäran till oss på följande adress: [email protected]. Du kan också avregistrera dig från vårt nyhetsbrev direkt i sidfoten i de e-postmeddelanden du har fått från oss.
  • Du har rätt att lämna in ett klagomål om hur vårt företag hanterar dina personuppgifter. För att lämna in ett klagomål kan du lämna in det skriftligen till Datainspektionen på Box 8114, 104 20 Stockholm. Alternativt kan du välja att skicka ditt klagomål via e-post till [email protected] eller kontakta Datainspektionen på telefon 08-657 61 00.
  • De uppgifter som samlas in om din användning av våra tjänster kommer att sparas i två år, varefter de antingen raderas eller bevaras i anonymiserad form, vilket gör det omöjligt att spåra dig. Det är viktigt att notera att denna tidsram förutsätter att ingen interaktion med våra affärstjänster sker under denna period. Interaktioner inkluderar aktiviteter som att besöka vår webbplats, göra beställningar, delta i tävlingar, läsa eller klicka på e-post, annonser och popup-fönster, bland annat.
  • De personuppgifter som samlas in i samband med din prenumeration på vårt nyhetsbrev raderas inom högst två år från det datum då det senaste nyhetsbrevet skickades till dig. Det är dock viktigt att notera att för att dina uppgifter ska raderas måste du återkalla ditt samtycke till att få framtida nyhetsbrev. När du officiellt har återkallat ditt samtycke kommer vi omedelbart gå vidare och radera dina personuppgifter som är kopplade till prenumerationen på nyhetsbrevet.
  • I allmänhet kommer de personuppgifter som samlas in i samband med beställningar som görs på vår webbplats att antingen raderas eller anonymiseras efter en period på fem år från slutet av det kalenderår då köpet gjordes. Detta garanterar att uppgifterna inte kan spåras tillbaka till dig. Det kan dock finnas situationer där vi fastställer ett legitimt behov av att behålla informationen under en längre tid. I sådana fall kommer vi att se till att lämpliga skyddsåtgärder införs för att skydda dina personuppgifter under den förlängda lagringsperioden.
  • Företagets bokföringsinformation sparas i sju år, vilket inkluderar räkenskapsårets slut. Denna period är förenlig med standardiserade redovisningsmetoder och rättsliga krav. Under denna tid lagras uppgifterna på ett säkert sätt för att säkerställa noggrannhet i den finansiella rapporteringen och efterlevnad av tillämpliga bestämmelser.
  • De personuppgifter som samlades in när du kontaktade vår kundtjänst kommer att sparas i tre år från din senaste kontakt med oss. Efter denna period kommer uppgifterna att raderas på ett säkert sätt för att skydda din integritet och säkerställa överensstämmelse med tillämpliga bestämmelser. Vi prioriterar skyddet av dina personuppgifter och följer strikta rutiner för datalagring.
  • Den information som samlas in i samband med samarbetsavtal kommer att sparas i högst två år efter det att vi avslutat vårt sista samarbete med dig. Denna lagringsperiod gör det möjligt för oss att upprätthålla nödvändiga register under samarbetet och under en rimlig tid därefter. Efter den angivna tiden kommer informationen att raderas på ett säkert sätt för att skydda din integritet och följa riktlinjerna för dataskydd. Vi tar din integritet på allvar och strävar efter att upprätthålla dataskyddsnormerna under hela vårt samarbete.
  • De uppgifter som samlas in i samband med frågeformulär raderas omedelbart när undersökningen har slutförts och sammanställts. Den insamlade informationen kommer endast att publiceras i anonymiserad form, vilket innebär att inga personligt identifierbara uppgifter avslöjas. Om en respondent uttryckligen har samtyckt till att uppgifter offentliggörs kan dock undantag göras i enlighet med hens samtycke. I sådana fall kommer uppgifterna att raderas så snart frågeformuläret blir irrelevant eller inte längre behövs. Att skydda respondenternas integritet och följa principerna för dataskydd är ytterst viktigt för oss.
  • Tillgången till dina personuppgifter är strikt begränsad till auktoriserad personal inom vårt företag som har ett legitimt behov av att få tillgång till dem för att kunna fullgöra sina arbetsuppgifter. Vi upprätthåller strikta åtkomstkontroller som säkerställer att endast personer med auktoriserad åtkomst kan hantera de uppgifter som är nödvändiga för deras arbetsuppgifter. Detta strikta tillvägagångssätt garanterar att dina personuppgifter hanteras på ett säkert sätt och i enlighet med relevanta integritetsbestämmelser. Att skydda och bevara sekretessen för dina uppgifter är vår främsta angelägenhet.

Om du har några frågor eller klagomål kan du kontakta oss på [email protected].

Varukorg
Nära
Varukorg
  • Inga produkter i varukorgen.
Din varukorg är för närvarande tom.
Lägg till några produkter i din varukorg innan du går vidare till kassan.
Bläddra i våra butikskategorier för att upptäcka nya varor och specialerbjudanden.